Saturday, September 18, 2010

"Elu on lill on lill on lill"/ Life is a Flower

Selline oli järgmise kahe kuu, aprilli-mai kotimeisterdamise teema. Ilmselt sattusid lilled teemasse kevade tõttu :)
Mis see elu siis on?
Elul siin materiaalses maailmas on algus ja ots. Iga elusolend sünnib, kasvab, loob järglasi, eksisteerib teatud aja, vananeb ja sureb. See kõik saab toimuda ainult tänu hinge kohalolekule kehas. Kui hing ehk teadvus kehast lahkub, hakkab keha lagunema. Seega on elu tunnuseks ehk keha alalhoidjaks vaimne hing. Hing on oma olemuselt igavene.
Lill läbib samuti need kuus etappi, järelikult on ta elusolend, sest ilma hinge kohaloluta neid protsesse ei toimuks. Hingeta mateeria on surnud mateeria. Nõnda võib siis elu - defineerituna hinge kohalolekuna - olla tõepoolest lill kui hing on lille kehas :) See on lihtsalt üks võimalikest lähenemisviisidest.
Tavaliselt peetakse lille ilu ja harmoonia sümboliks, ent elus tuleb ette muudki. Kõik elusolendid alluvad nelja liiki kannatustele: sünd, surm, vananemine ja haigused. Seepärast lähenesin teemale mõnevõrra matemaatiliselt ehk 3 x lill. Niipalju siis filosoofiast...

Kõigepealt kavandid...



Asjade taaskasutuslainel olles otsustasin kotiks õmmelda ühe kitsaks jäänud kampsuni. Algmaterjalideks võtsin veel ühe pitsiülejäägi, kapist leitud kangatüki, vilti ja poisi põlvist katkikulunud püksisääred.



Ja siis näpud tööle...








Sangad said õmmeldud ühest kappi seisma jäänud topist, puust mummud vaheldumisi sõlmedega.
Lõpptulemus sai selline, kaks kotti ja üks pross...








Pildid on koos paljude teiste autorite ilusate lilleliste kottidega üleval ka  http://www.craftwerk.ee/raamist-valjas/4-galerii-elu-on-lill-on-lill-on-lill 










2 comments: