Sunday, December 5, 2010

Jagannatha kott

Täna jõuab lõpule craftwerki kaks kuud tagasi välja kuulutatud kotitegu teemal "Arvutikott". Nii asjalik teema ei ole minu jaoks tõtt öelda eriti inspireeriv :), sest nii praktilise asja, kui mul peaks seda vaja minema, ostaksin ilmselt poest. Igapäevaelus seisab mul aga läpakas laua peal ja ringi ma teda ei vea. Siiski tahtsin üritusest ikkagi osa võtta ja otsustasin selle ühendada sellega, mida endale ammu tahtnud olen - Jagannatha kotti.

Algul kujutasin seda kotti endale teistmoodi ette, midagi taolist nagu Indias tehakse - Jagannatha näoga (septembrikuu blogis on üks üleval, muidugi on neid erisuguseid). Otsustasin kasutada vaid kodus leiduvaid materjale, vaatasin varud üle, aga kuidagi ei tekkinud ettekujutust, kuidas see täpsemalt peaks välja nägema. Lähenesin siis pisut teise nurga alt.
Et lükkasin selge visiooni puudumisel kotitegu üha edasi jäi see üsnagi viimasele hetkele ja lõpp läks päris kiireks.

Leidsin kapist ühe siidist gopi seeliku, mis oli kandmiseks liiga sopakaks vajunud, sellest sai raam (alumisest äärest) ja Jagannatha rõivad. Ääristuseks ilupael. Näo ja käed õmblesin vildist. Eheteks lisasin juurde pärleid ja litreid. Tausta õmblesin kunagi altaririide jaoks ostetud kangast. Põhiriie on musta värvi teksast kombineerituna musta velvetiga (mõlemad liimiriidel), sest kangast jäi puudu. Kinniseks on lukk (ainus, mille järele spetsiaalselt poodi läksin). Sees on mõlemal pool kaks taskut, kuhu väiksemat pudi-padi panna.
Kott on parajalt suur, läpakas mahub sinna sisse küll ja jääb ruumi ülegi.



Sai selline pisut ikooni moodi...


Ühes käes hoiab Jagannatha chakrat ehk ketast, teises merikarpi.



Tegelikult tegin algul hoopis ühe teise Jagannatha, väga sarnase, ainult et taust kirjul siidil, rõivad kuldkollased, väikesed erinevused olid ka ehetes ja raamis. Vaatasin seda ja mõtlesin, et seda kotiks teha ei raatsi. Sellest saab ilmselt seinapilt. Tegin siis ruttu uue, pisut teistsuguse. Seepärast jäigi kangast väheks ja appi sai võetud velvet.

Ilm juhtus olema õnneks täna (viimasel päeval) pildistamiseks päris hea, pilved tegid päikesele ruumi. Ainult tuul puhus igast suunast, raputas lund okstelt alla ja keerutas kotti.

Teisi omanäolisi ja praktilis(ema)i(d) arvutikotte vaata siit.siit


1 comment:

  1. Lummav! See kott viib endaga kaasa ja meeled rännakule! Võrratu aplikatsioon, kaunis teostus!

    ReplyDelete