Tuesday, February 1, 2011

Hernesupp

Vastlapäev on küll veel kaugel, sel aastal jääb see märtsikuusse, aga keetsin täna hernesuppi. See on eestlaste jaoks ebatraditsiooniline - ilma lihata. Värviline ja väga maitsev :)


Hernesupp

500-700 g herneid
4 porgandit
1 väiksem või keskmine paprika
600 g kõrvitsat
3 loorberilehte
või või khii
koriander
köömned
kookoshelbed
(paprika pulber)
kurkum
sool
maitseroheline

Leota herned. Pane keema, lõpupoole lisa loorberilehed.
Tükelda kooritud/puhastatud köögiviljad.
Pane pannile või või khii, lisa porgandid, paprika, prae mõnda aega madalal kuumusel, lisa kõrvits, mõne hetke pärast pane kaas peale ja lase pehmeks haududa (vahepeal võib segada). 
Tee panni keskele ruumi, lükates köögiviljad kõrvale, vajadusel lisa võid või khiid ning seejärel maitseained: koriander, köömned, kookoshelbed, paprikapulber, kurkum. Prae mõned sekundid ja sega köögiviljadega. 
Lisa köögivlja-maitseainetesegu peaaegu valminud hernestele, keeda veel 5 minutit.
Maitsesta soolaga. Lisa maitserohelist.

Paku armastusega Krishnale ja lase hea maitsta!

* Koostisainete koguseid võib vastavalt soovile varieerida (ise teen nö tunde järgi), võib lisada veel näiteks suvikõrvitsat.

1 comment: