Monday, April 16, 2012

Ekadasi

Ekadasi on päev, mil ei sööda tera- ja kaunvilju. See on iga kasvava ja kahaneva kuu üheteistkümnes päev, seega kaks korda kuus.
Siin üks lihtne ja väga maitsev ekadasi toit - tatar köögiviljadega. Tatart ei peeta teraviljaks, pigem pähkliks :)
Pildil olev roog on retseptist mõnevõrra erinev variant (lapsed neid kokkusegatult ei sööks), ka mõningad komponendid on teised. Lihtsalt olid tol korral teised köögiviljad kasutada. Ka nii on maitsev, kuid võin kinnitada, et retseptis on iga asi täpselt oma õigel kohal ja tulemus on ülimaitsev!


Tatar köögiviljadega

1 tass tatart
2 tassi vett
3-4 spl oliiviõli, jaotatud (või päevalilleõli)
1 tass hakitud sellerit
1 tass tükledatud brokolit
1/2 tassi tükeldatud porgandit
1/2 tassi tükeldatud suvikõrvitsat
1 spl peterselli
1 tl soola
1/2 tl pipart
1/2 tassi india pähkleid

Keeda tatar (1 tass tatart + 1 spl õli + 2 tassi vett). Samal ajal kuumuta õli pannil. Lisa kõik köögiviljad ja sega 10-15 minutit. Kui tatar on keenud, lisa see pannile ja prae koos köögiviljadega veel 3 minutit. Lisa pähklid vahetult enne tule kinnikeeramist. Raputa peterselli taldrikule enne serveerimist.

Juurde sobivad hästi röstitud päevalilleseemned.
Et kodus juhtus olema keedupeeti, tegin ka riivitud peedi-kapsa-hapukoore salatit (tilli unustasin seekord lisada).


No comments:

Post a Comment