Monday, June 17, 2013

Rabarberikook mandlilaastudega



Rabarberikook mandlilaastudega

Põhi:
100 g võid
1,5 dl suhkrut
2,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1-1,5 dl piima
ca 400 g rabarbereid
4-5 sl suhkrut
Kate:
100 g võid
1 dl suhkrut
1 sl piima või koort
1 sl jahu
100 g mandlilaaste

Vahusta toasoe või suhkruga. Kalla hulka nisujahu-küpsetuspulbrisegu ja piim, sega ühtlaseks tainaks.
Vajuta tainas võiga määritud 24-26 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Laota peale suhkruga segatud rabarberitükid ja küpseta 200 kraadi juures 20 minutit.
Sulata või, lisa suhkur, piim või koor, jahu ja mandlilaastud. Kuumuta pidevalt segades kuni keemiseni ja keeda paar minutit. Laota kate koogile ja küpseta veel 10-15 minutit või kuni mandlilaastud on kaunilt helepruunid.

No comments:

Post a Comment